En reiseforsikring er en forsikring for dine private reiser, ferier og opphold. Du trenger kun å ha én reiseforsikring pr. husstand – men oppgi alle navn på de reisende slik at forsikringsselskapet ditt er best mulig forberedt i tilfelle du ringer på ferie.

Da er du dekket på hele kjøreturen fra København til familiens feriehus på Lolland – eller om du foretrekker en billig avbestillingsreise fra Billund lufthavn til Antalya. Er du derimot på utkikk etter en reiseforsikring for bedriften, les denne artikkelen om Bedriftsforsikring du bør ha i stedet. Er du typen som pakker kofferten, bilen eller tar sekken på ryggen i stedet? Så les videre her og få svar på alle spørsmål om en reiseforsikring.

I artikkelen skal vi gå mer i dybden med reiseforsikring, da vi vet at det kan være vanskelig å finne frem i. Her kan du finne spørsmål og svar om hva en reiseforsikring er og dekker. Artikkelen vil inneholde følgende emner:

 • Hva dekker reiseforsikringen min
 • En reiseforsikring kan dekke

En reiseforsikring er helt avgjørende for at du skal reise, faktisk er reiseforsikring en god og billig forsikring å ha som kan koste deg dyrt å ikke ha når du er på reise.

Men hva dekker egentlig en reiseforsikring? Vi skal dykke dypere ned i dette og samtidig gi deg en rekke forslag til forsikringsselskaper som tilbyr billig reiseforsikring til din neste reise.

Hos Phlight anbefaler vi forsikringsselskapet Hedgvig for reiseforsikring, da de er blant de beste både på pris og dekning. Med en reiseforsikring hos Hedvig får du blant annet dekket:
Forsinkelser

 • Eiendeler
 • Behandling
 • Avbestilling
 • Hjemtransport
 • Pårørende
 • Avbrutt eller innstillt reise
 • Medreisende
 • Egenandel leiebil
 • Ulykke
 • Evakuering
 • Ansvar
 • Rettshjelp
 • Uflaks

Med en reiseforsikring, som også er en relativt billig forsikring sammenlignet med mange andre, kan du dekkes veldig godt.

Hva dekker reiseforsikring?

Reiseforsikringen dekker ferier og opphold som du tar utenfor hjemmet. Så når du reiser til utlandet eller tar ferie her i Danmark, er det best å ha en reiseforsikring. Hva forsikringsselskapet ditt tilbyr deg, kan du alltid ringe og høre fra dem. Du kan også få et annet utvalg gratis tilbud fra forsikringsselskapene slik at du kan sammenligne pris og innhold på reiseforsikringen. Den er foretrukket av mange, så du trenger ikke kontakte alle for å få den beste forsikringen til prisen.

En reiseforsikring kan dekke:

 • Akutthjelp hvis du blir syk eller skadet
  Gratis hos lege, sykehus, helsestasjon o.l.
  Hjemtransport og besøk av 3 ledsagere
  Hvis du får koronavirus på reisen
  Hvis du blir skilt, mister jobben eller må undersøkes på nytt
  Akuttbehandling hos fysioterapeut, kiropraktor, tannlege m.m.
  Psykisk krisehjelp under kriser
  Brudde feriedager – også i Danmark
  Alternativ transport ved tapt fly
  Dekning for skader ved leie av bil i utlandet
  Tapt eller skadet bagasje

Derfor er det svært viktig å vurdere om du vil klare deg uten reiseforsikring når du har planlagt en reise som et sårt tiltrengt avbrekk fra hverdagen. Pengene kan være virkelig godt brukt, og det er billig å bestille en reiseforsikring før du skal ut og reise. Mange steder betaler du kun 400-500 kroner i året for en reiseforsikring, men andre har billigere tilbud på reiseforsikring.

Du kan også lese en skikkelig god oversikt over billig reiseforsikring dersom du i tillegg er usikker på om du trenger en reiseforsikring og om den er verdt pengene.

Trenger jeg reiseforsikring?

Reiseforsikring er like viktig som alle andre forsikring og en særlig lur forsikring å ha når man skal reise. Selvom du har rettigheter ved kansellert fly og andre ulemper som flyselskaper kan forårsake deg, da er du dårlig stillet om det skjer deg personligt noe, når du er på ferie.

5 fordeler med en reiseforsikring:

 1. Du får en bekymringsfri ferie og reise: Da du bestilte reisen begynte du å glede deg til ferien. Den følelsen kan du også trygt ta med deg på ferie, så lenge du har en god reiseforsikring. Da slipper du å bekymre deg for sykdom, ulykker eller kansellerte flyreiser og tapte kofferter og ferier. Alle utgifter til dette dekker reiseforsikringen din,
 2. Du får erstatning for tapt bagasje: Noen ganger mister flyselskapet bagasjen din, noe som kan skyldes for mange avganger av fly på de store flyplassene, til at de kan følge med. Eller det er bare menneskelige feil som skjer på en flyplass. Uansett får du en erstatter fra flyselskapet, men ikke før du kommer hjem kanskje. Da er det greit at du kan melde tapt bagasje til forsikringsselskapet og få penger til shopping.
 3. Du får penger for å handle: Når flyselskapet mister bagasjen, gir flyselskapet deg kompensasjon. Men du lander på et fremmed sted – uten bagasjen – og du ringer reiseforsikringen din. De dekker alle dine kjøp av nye klær, sminke og toalettsaker, essensielle medisiner, biteskinner, termosokker, babybleier eller en ny koffert bare. Da er du raskt tilbake til å kunne nyte ferien.
 4. Alle er dekket i husstanden: Har du reiseforsikring og reiser med noen du deler adresse med, er alle dekket av reiseforsikringen din. Så hvis alle mister bagasjen i en familie på 4 personer, vil du kunne få erstatning for alle fire medlemmene på reisen.
 5. Du får inntil 7500 kr pr person: For eksempel vil du med enkelte reiseforsikringer motta ca. 1.500 kroner dagen pr. person – totalt ca. 37.500,- etter 5 dager med tapt bagasje. Etter dette stopper utbetalingen av erstatning for tapt bagasje, da det forventes at du har kjøpt alt du trenger igjen på reisen.