Smarttelefonen er blitt en viktig og integrert del av enhvers hverdag, så selvsagt blir denne med på turen. Både for å holde kontakt, søke etter tips på reisemålet og underholdning. Ja, og kanskje du også har billettene lastet ned på den?  Telefonen er blitt vår hjelper til smått, og stort.

Men, hvordan skal du holde den trygg på reisen? La oss komme med noen tips til deg.

Sikkerhed på farten

1.Bruk låsen

De fleste telefoner på markedet kommer med muligheten for å låse den ned og hindre tilgang for andre. Være seg om det er med en PIN-kode eller et fingeravtrykk dersom du har fingeravtrykkscanner på telefonen. Dette er din førstelinje mot sikkerhetsbrudd om du skulle være vekk fra telefonen, og skal ikke overses.

Et sidetips er kanskje å bruke fingeravtrykk om mulig, da er du kjapt inne på telefonen for å kunne nyte av underholdning. Eksempelvis er nettcasinoapper populære å ha på telefonen, disse tilbyr strålende underholdning der du er, og er med dette perfekte å ha med seg. Og, med fingeren har du åpnet opp telefonen og er i gang med en runde Mystery Joker Slot.

Men, dette bringer oss også over til det neste punktet.

2. Vær forsiktig med offentlige nettverk

Gratis Wi-Fi-tilgang kan være veldig attraktivt, men er også spesielt utsatt for sikkerhetsproblemer. Unngå derfor å oppgi sensitive data mens du er koblet til dette nettverket. For eksempel så ikke benytt betalingskort over et åpent og fremmed nettverk. Dersom du skal, eller må gjøre dette så tenk på punkt 3.

3. Beskytt dataene dine med en VPN

Om du så er på et offentlig, og åpent nettverk så beskytt deg. Her kommer en solid VPN-tjeneste inn. Denne går inn og krypterer dine informasjonsutvekslinger med solid og seriøs teknologi som hindrer uvørne fra å stjele din informasjon. Med en god VPN blir alt du sender over nettverket kryptert og beskyttet. Og ja, de fungerer også på smarttelefoner og de aller fleste operativsystemer.

4. Slå av informasjonskapsler og autofyll

Selv om vi alle er enige om det praktiske ved å la nettleserne våre fylle ut skjemaer for oss, gjør dette faktisk alt enklere for hackere, eller folk som stjeler telefonen din. Sørg derfor for at du ikke har satt opp telefonen til å automatisk gi tilgang til dine ulike nettsider. Faktisk anbefaler eksperter å unngå å benytte autofyll generelt, så bruk heller en solid tjeneste for å huske passord om du behøver det. Du vil jo ikke at din informasjon skal havne på avveie, og dette er den røde tråden så langt i våre tips.

5. Kjøp et telefondeksel

Så et punkt utenom sikkerhet, og som faktisk er heller åpenbart, men ofte oversett for å holde din telefon trygg: Husk å kjøpe et telefondeksel.

Telefondeksler er viktige for å fysisk beskytte telefonen din, da smarttelefoner er i disse dager så tynne og så lette at de ikke er veldig holdbare og motstandsdyktige. Kanskje spesielt når du er på reise, og har den i bagasjen, legger et deksel til sårt tiltrengt ekstra bulk slik at telefonen din ikke går i stykker eller bøyer seg.