Er drømmeferien en uke i New York? Vil du få mest mulig ut av denne uken? Da må du få med deg dette, slik at du vet hva du ikke må gå glipp av når du besøker den pulserende byen New York, også kjent som The Big Apple. 

New York har status som en av de mest vibrerende storbyene i hele verden, og dette er det gode grunner til. Uansett hvor mange ganger du besøker byen, vil det oppstå nye spennende muligheter hver gang, og opplevelser som du ikke finner andre steder. En av de helt ekstraordinære opplevelsene i byen er utsikten fra One Vanderbilt bygningen på Manhattan. Interessert? Bestill billetter på toppmøte vanderbilt billetter, og få en skylineopplevelse du aldri vil glemme. 

The One Vanderbilt Experience

Et besøk på utkikksposten i One Vanderbilt bygningen er ikke for deg som lider av høydeskrekk. Utkikkspunktet Summit ligger nemlig plassert på 91, 92, og 93. etasje på den moderne bygningen fra 2020. Bygningen har på rekordtid blitt en av de store attraksjonene i byen, og det er lett å forstå hvorfor. Utsikten i seg selv er fantastisk  da den byr på en 360 graders opplevelse over byen, hvor du kan se Empire State Building samt alle skyskraperne på Hudson Yards. 

Det finnes glasskuber på bygningen som du kan gå på og gir deg muligheten til å sveve over 300 meter over New York. Med andre ord: dette er kun for de som ikke har problemer med høyden. Om du ønsker å takle høydeskrekken kan Samfunnspodden gi deg bedre innsikt til hvordan du kan håndtere den for å få med deg en opplevelse for livet i New York.

Speilhallen – Instagram-vennlig opplevelse

I Vanderbilt bygningen får du ikke bare besøkt en av byens beste utsiktsposter, du får også lov til å besøke speilsalen på 91. etasje. Bak dørene er det en speil-installasjon av en annen verden som gir deg mulighet til å ta noen av årets beste bilder. 

På grunn av speilene og refleksjonen fra dem, vil bygningen og det arkitektoniske uttrykket fra de omkringliggende bygninger forandre seg med lyset, og du får en følelse av å være i en helt annen verden. Husk å ta bilder, dette kan bli årets instagram-moment. 

Planlegg turen – få mest mulig for pengene

New York er ikke kjent for å være billig, og spesielt overnatting kan være dyrt. Heldigvis kan det være gode muligheter for å finne billige flybilletter slik at selve flyturen er økonomisk overkommelig. Som alltid kan det også være penger å spare på god planlegging av turen. 

Hvis du er uheldig og flybillettene blir ombooket eller kansellert, skal du være oppmerksom på at du har rett til kompensasjon. Når det kommer til overnatting kan du undersøke mulighetene for å bo billig privat. Sjekk nettverket ditt aller først. Kanskje du kjenner du noen som har lyst til å bytte bolig eller som har et sted du kan leie? Så lenge både flybilletter og overnatting er i boks, gjelder det å planlegge opplevelsene. New York har utallige opplevelser og muligheter for alle interesser, og det kan derfor være en god idé å planlegge de aktivitetene som du har lyst til å oppleve. 

Helikoptertur – se New York fra luften

Hvis du ønsker å få en New York-opplevelse helt uten sammenligning, må du booke en helikoptertur over byen. Når du ser byen fra luften, får du et helt tydelig overblikk over byens storhet, den mektige arkitekturen og selvfølgelig diamanten i perleposen, nemlig Frihetsgudinnen. Et verk som Frihetsgudinnen får absolutt et nytt perspektiv fra luften, da du får se den fra alle sider. Hvis du booker helikopterturen hjemmefra kan du spare noen kroner. Selv om det kanskje ikke er det rimeligste å gjøre i New York, så er det ganske heftig å få en personlig rundvisning av byen i et topp moderne helikopter. 

New York – en kulturell gavepose

Når du er i New York, så er det en selvfølge å få med seg gode kulturopplevelser. Et teaterstykke på Broadway er en uforglemmelig opplevelse, men ikke la det stoppe der. Det er på sin rette plass å få med seg en sportbegivenhet med New York Yankees på Yankee Stadium eller en av de mange NBA kampene. Et av de mest berømte lagene i NBA-ligaen er New York Knicks, som aldri sparer på kruttet for en heftig seeropplevelse på ekte amerikansk vis. 

New York er et mekka for den reiselystne storbyelskeren, og en by som virkelig aldri sover. Du kommer til å kunne ta med deg unike opplevelser hjem i kofferten, og forhåpentligvis en klassisk I <3 N.Y. t-skjorte også!