Den enkle guiden til mobilabonnement for deg som skal til utlandet

Finn de beste og billigste mobilabonnementene for utenlandsreiser – Den enkle guiden til mobilabonnement for deg som skal til utlandet

Reiser du til utlandet, enten det er for et forretningsøye eller ferie, er mobilbruk som regel et must – men har du ikke kontroll på mobilabonnementet kan du risikere en veldig stor mobilregning når du kommer hjem.

Hvilket mobilselskap vi anbefaler for utenlandsreiser:

Skal du reise til utlandet, uansett hva du skal på en kort ferie i Sverige, en alkoholisert reise til Danmark eller en lengre charterferie, anbefaler vi Talkmore – Hos Talkmore lar de deg bruke mobilen i EU og EØS som i Norge, så du har alle de samme fordelene og samme mengde data hjemme så vel som i utlandet, så lenge det er innenfor EU eller EØS.

Gå til Talkmore og les mer

Hvor mye koster en mobil i utlandet?

Mobilselskap Ringe til EU/EØS Ringe til USA SMS til USA
Talkmore » RLH* 2,99 kr./min
Fjordkraft » RLH* 1,99 kr./min
Telia » RLH* 1,99 kr./min
Onecall » RLH* 2,99 kr./min

*RLH er forkortelsen for «Roam Like Home» og betyr at du bruker mobilabonnementet som du har i hjemlandet. Eksempel; Hvis du har 20 GB data inkludert i abonnementet ditt og du kan «Roam Like Home» i landet du reiser til, så har du 20 GB data på telefonen.

Hva er roaming?

Roaming er trådløs data og telekommunikasjon. Definisjonen på roaming er når du hopper fra din egen mobiloperatørs nettverk, på grunn av manglende dekning, og bruker en annen operatørs overføring til å sende og motta data. Roaming i EU er gratis.

I tillegg kan du bruke gratis roaming i utvalgte land som Norge, Liechtenstein og Island. Vær imidlertid oppmerksom på at databruken din ikke er ubegrenset når du reiser i EU. Som hovedregel vil du motta en melding med informasjon om databruk når du krysser en grense.

Vi har samlet alt du trenger å vite om roaming. Les mer her hvis du vil se vår roamingguide med 10 ting du bør vite om roaming.

Fri roaming i EU/EØS omfatter disse landene og områdene:

Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Skottland, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike er alle medlemmer i EU eller EØS, og følgelig med i dette samarbeidet..

I tillegg gjelder avtalen om fri roaming også for Fransk Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, La Desirade, La Reunion, Les Saintes, Marie-Galante, Martinique, Mayotte, Saint Barthelemy, San Marino, Storbritannia og St.Martin (FR).

Disse landene er ikke med:

Vær klar over at fri roaming ikke inkluderer Andorra, Færøyene, Gibraltar, Grønland, Guernsey, Isle Of Man, Jersey, Monaco, San Marino, Sint Maarten eller Tyrkia.

Bruk av emojis når du reiser til utlandet:

Vær oppmerksom på at bruk av emojier i tekstmeldinger kan være en kostbar fornøyelse – spesielt når du reiser utenfor EU.

Som hovedregel er det 160 tegn i en SMS. Hvis meldingen overstiger 160 tegn, deles den opp i flere tekstmeldinger
Emoji kan fylle mange karakterer.

Nummeret avhenger av hvilken emoji du bruker og hvilken mobiltelefon du sender fra
Noen mobiltelefoner har en teller slik at du kan se hvor mange tegn du bruker. Dette gjelder imidlertid ikke alle modeller

For å unngå en sjokkregning

Er du i tvil og vil bare nyte ferien uten å komme hjem til en sjokkregning? Så bruk disse tipsene

  • Slå av taleposten
  • Hvis du ikke trenger å bruke mobiltelefonen om bord, slå den av før du drar
  • Hvis du ikke slår av mobiltelefonen, sjekk om du er på nettverkets nettverk før du ringer
  • Svar kun på anrop hvis du er på nettverket til teleselskapet ditt
  • Husk å slå på telefonen når du er hjemme igjen

Ofte stilte spørsmål

Hva betyr roaming?2022-01-11T10:04:23+01:00

Definisjonen av roaming dekker mobildata, vanlige telefonsamtaler og tekstmeldinger. Roaming betyr direkte oversatt til roaming. Når begrepet brukes i forhold til din smarttelefon og nettbrett betyr det at du bruker en annen mobiloperatørs dataoverføring.

Go to Top