Å reise med babyer og småbarn kan være en spennende, men også utfordrende opplevelse. Når du tar med deg de minste medpassasjerene på en flyreise, er det viktig å være forberedt på ulike situasjoner som kan oppstå underveis. Fra søvnløse netter og uforutsette gråteanfall til logistiske utfordringer med barnemat og bleieskift på trange flytoaletter, kan det virke som en skremmende oppgave. Men frykt ikke! I dette innlegget skal vi utforske tips, triks og overlevelsesstrategier for å gjøre flyreisen med babyer og småbarn så smidig som mulig. Bli med oss når vi dykker ned i emnet og oppdager at selv om det kan være krevende, er det fullt mulig å ha en vellykket flyreise med de små i følge.

10 tips for en rimeligere flytur med babyer og småbarn

  1. Velg riktige flytider: Prøv å planlegge flyturen rundt barnets sove- eller hviletid. Dette kan bidra til å minimere sjansene for at de blir urolige eller overveldet.
  2. Ha et variert utvalg av snacks: Ta med et utvalg av sunne og lette snacks som passer barnets alder og smak. Dette kan bidra til å holde dem fornøyde og mette gjennom flyreisen.
  3. Pakk en egen bag med nødvendigheter: Ha en egen håndbagasje med alt du trenger for å ta vare på barnet, for eksempel bleier, våtservietter, ekstra klær, mat og leker. På den måten har du alt tilgjengelig uten å måtte lete gjennom store kofferter.
  4. Ta med favorittleker og trøstegjenstander: Velkjente leker eller trøstegjenstander kan bidra til å skape trygghet og underholdning for barnet ditt under flyreisen.
  5. Ha en bærbar DVD-spiller eller nettbrett med filmer eller TV-serier: Dette kan være en god distrahering og kilde til underholdning for barnet ditt. Husk å laste ned filmer eller TV-episoder på forhånd, da flymodus er påkrevd under flyturen.
  6. Utforsk flyplassen før avreise: Noen flyplasser har egne barneområder eller lekerom hvor barna kan løpe rundt og leke før flyturen. Sjekk ut mulighetene på flyplassen du reiser fra og benytt deg av disse fasilitetene.
  7. Bruk barnevognen helt frem til ombordstigning: Mange flyselskaper tillater deg å bruke barnevognen din helt frem til du går om bord på flyet. Dette kan være enklere enn å bære barnet eller la dem gå på egen hånd gjennom flyplassen.
  8. Amming eller bruk av smokk under avgang og landing: Suging kan bidra til å lindre øretrykket som oppstår under start og landing. Enten det er amming eller bruk av smokk, kan dette være til hjelp for barnet ditt.
  9. Book et sete med ekstra benplass: Hvis budsjettet tillater det, kan det være verdt å vurdere å bestille et sete med ekstra benplass. Dette gir mer plass til å bevege seg rundt og gjør det enklere å håndtere barnets behov.
  10. Vær forberedt på uforutsette hendelser: Uansett hvor godt du planlegger, kan uforutsette ting skje. Vær fleksibel og ta det med ro hvis ting ikke går helt etter planen. Husk at det viktigste er at dere kommer trygt frem og at barnet ditt føler seg trygt og elsket under hele reisen.